Gå direkte til innholdet Gå til meny
Lendos laveste effektive rente
6.86%
Lendos gjenomsnittlige effektive rente
14.3%
Gjenomsnittlig effektiv rente, kredittkort
25%

Forbrukslån

5 gode grunner til å refinansiere forbrukslån

 

Det er egentlig litt merkelig at flere ikke refinansierer forbrukslånene sine. For selv om du kun har ett lån, kan du refinansiere. Og jo flere forbrukslån, kredittkort, handlekontoer, smålån og avbetalingsordninger du har, desto mer kan du spare. Det er liten kunnskap om refinansiering, men som du vil se i denne artikkelen er det svært lønnsomt. Her er 5 gode grunner til å refinansiere forbrukslån:

Ved å refinansiere forbrukslån kan du spare store beløp

Hovedpoenget med å refinansiere er å få bedre lånevilkår slik at gjelden din blir billigere å betjene. Med bedre vilkår mener vi lavere lånerente. På kredittkort er det ikke uvanlig at effektiv rente, som er renten inkludert gebyrer, ligger på 25 prosent. På forbrukslån er det ofte lavere, mens på avbetalingsordninger og handlekontoer er renten gjerne høyere. Gjennomsnittlig innvilget effektiv rente hos oss er 14,6 prosent. Det betyr at hvis du skal refinansiere en gjeld på til sammen 210 000 kroner, vil du i snitt kunne spare 24 000 kroner i året. Under har vi satt opp hvordan et vanlig refinansieringseksempel kan se ut.

 Utestående lånNominell renteNedbetalingEtableringsgebyrTermingebyrAvdrag per måned (inkl. renter og gebyrer)Sum (renter, avdrag, gebyrer)
 20 000 kr 28% 3 år 0- 50 kr 877 kr 31 580 kr
 50 000 kr 18% 5 år – 30 kr 1 300 kr 77 986 kr
 60 000 kr 25% 7 år – 30 kr 1 791 kr 107 466 kr
 80 000 kr 25% 10 år – 35 kr 1 855 kr 222 619 kr
 210 000 kr 5 823 kr 439 651 kr
 Refinansiering 
 210 000 kr 13% 7 år 950 kr 30 kr 3 868 kr 324 876 kr

Vi kan se for oss at du i dette refinansieringseksempelet refinansierer fire lån med en totalsum på 210 000 kroner. Du får en gunstigere rente ved å refinansiere og hver måned sparer du 2000 kroner. Med en nedbealtingstid på syv år vil du totalt i dette eksempelet spare over 100 000 kroner ved å refinansiere.

Ved å refinansiere kan du bli gjeldfri raskere

Som refinansieringseksempelet illustrer vil du kunne få bedre lånevilkår ved å refinansiere. Du vil kunne redusere de månedlige utgiftene dine og de ekstra pengene du får med lavere renter og færre gebyrer gjør at du kan nedbetale gjelden raskere. Du kan med andre ord bli kvitt gjelden både måneder og år tidligere enn du trodde var mulig. Regneeksempelet under illustrerer at du med bedre vilkår på refinansieringslånet kan bli gjeldsfri på kun fire år uten å øke kostnadene dine per måned.

Utestående lånNominell renteNedbetalingEtableringsgebyrTermingebyrAvdrag per måned (inkl. renter og gebyrer)Sum (renter, avdrag, gebyrer)
 Før   Refinansiering 210 000 kr 10 år 5 823 kr 439 651 kr
 Refinansiering 210 000 kr 13% 7 år 950 kr 30 kr 3 868 kr 324 876 kr
 Refinansiering 210 000 kr 13% 4 år 950 kr 30 kr 5 689 kr 273 080 kr

Å refinansiere kan gi deg orden i økonomien

Jo flere lån, kredittkort, handlekontoer og avbetalinger du har, desto flere fakturaer, gebyrer og avdrag får du også. Når du refinansierer får du ett lån, én faktura og ett månedsgebyr. Det er ikke bare lønnsomt å refinansiere, men hverdagen blir også lettere fordi du har kun en regning å forholde deg til.

lånetype

Sammenlign lånetilbud

Når du bestemmer deg for å refinansiere er det alltid viktig å sondere markedet først. På den måten vet at du velger refinansieringstilbudet med de beste vilkårene for deg. Det vil være en tidkrevende prosess å innhente all denne informasjonen selv, men benytter du en sammenligningstjeneste vil du få hjelp. Det finnes flere sammenligningstjenester, men vi er den største og hjelper kunder hver dag med å refinansiere.  Vi innhenter lånetilbud fra over 15 banker spesialisert på refinansiering slik at du har all den kunnskapen du trenger for å ta et godt valg. Det eneste du trenger å gjøre er å gi oss litt informasjon om deg og lånebeløpet du ønsker å refinansiere. Deretter kontakter vi banker og gir deg en oversikt over tilbudene vi innhenter for deg. Prøv deg frem med vår lånekalkulator for å se hva din nye månedskostnad vil bli ved å refinansiere.

-
kr
+
10000
500 000
Kostnad:
kr/mnd
 
Om du søker om et lån på for eksempel 150.000, som du vil betale ned over 6 år kan du få en effektiv rente på 13,4%. Kostnaden blir 64.361 og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 6 årene blir på 214.361 kr. Men akkurat hvilken rente du får vet vi ikke før du søker. Nominell rente varierer fra 6% til 23%. Ved å be om tilbud, godtar du Lendos vilkår
Å be om tilbud er uforpliktende og helt gratis.

Bruk vår gratis sammenligningstjeneste for å få best vilkår

Et marked i konkurranse betyr gode vilkår. Benytter du vår sammenligningstjeneste vil over 15 banker konkurrere om å få deg som kunde. Vi innhetner tilbud for deg og du velger hvilket tilbud som er mest attraktivt.  Sammenligningstjenesten vår er både gratis og uforpliktende. Refinansieringslånet ditt er ikke bindende før du har signert gjeldsbrevet med BankID. Det betyr at du får god tid til å gå gjennom tilbudene før du bestemmer deg.  Klikk her så hjelper vi deg slik at du kan få bedre vilkår på dine lån.

Vilkår for bruk av Lendo

Disse vilkårene regulerer din bruk av låneformidlingstjenesten Lendo AS.

Lendo.no er en tjeneste som er levert av Lendo AS (org. nr. 997 523 814). Lendo er eiet av FINN AS, www.finn.no, og er en del av Schibsted Media Group, www.schibsted.com. På Lendo kan du med én søknad søke om lån hos flere banker samtidig. Du kan på denne måten sammenligne de beste tilbudene fra flere banker basert på den informasjonen som er oversendt til oss. Alle tilbud blir oversendt fra oss i løpet av 24 timer og er gyldige i opptil 30 dager. Her vil du finne en orientering om hvordan vi forholder oss til personopplysninger fra Brukerne i vår tjeneste. Denne orienteringen vil være gjenstand for oppdateringer og endringer. Dersom det gjøres vesentlige endringer vil du få beskjed om dette på din registrerte e-postadresse.

  gg

 1. Om personvernerklæringen

Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Lendo tar derfor ansvar for å beskytte ditt personvern.  Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Om du har noen spørsmål om vår personvernerklæring eller håndteringen av personopplysninger må du gjerne kontakte oss på [email protected]. Vi oppfordrer deg til å lese denne erklæringen nøye før du benytter deg av tjenesten.

Denne personvernerklæringen gjelder for all behandling av personopplysninger som skjer når du besøker Lendos hjemmesider og benytter deg av Lendo AS’ tjenester i ulike kanaler.

 1. Hva er personopplysninger?

En personopplysning er informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en fysisk levende person. Eksempel på personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse, men også IP-nummer og hvordan du bruker tjenesten betegnes som personopplysninger. Behandling av personopplysninger inkluderer all håndtering av personopplysninger, f eks innsamling, analysering, registrering og lagring.

Behandling av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter. All behandling av personopplysninger er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven og medvirker til at personvernet til hver enkelt ikke blir krenket gjennom bruken av personopplysninger.

Personvernsansvarlig er den som alene eller sammen med andre bestemmer formålet og midler for behandlingen av personopplysningene og som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med gjeldende personvernlovgivning.

Opplysningene vil kunne bli supplert med tilgjengelig informasjon fra tredjepartsaktører slik som eksempelvis kredittopplysningsselskap.

 1. Hva slags opplysninger samler vi inn?

I forbindelse med din søknad om lån må du registrere deg som bruker av Lendos tjenester. Opplysningene du registrerer brukes til å gjennomføre avtalen med deg, og vil derfor bli sendt videre til aktuelle banker. Vi registrerer personopplysninger om deg både ved opprettelse av en brukerkonto og ved påfølgende bruk av denne kontoen. Opplysningene samles inn på følgende måter:

 1. a)Opplysninger du selv gir til oss

Når du sender inn en søknad vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for at vi skal sende videre søknaden til våre bankpartnere. Noe av denne dataen vil også kunne brukes for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel og tvister.

Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eksempelvis til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også aggregerte data om hva brukerne våre lurer på, slik at vi kan forbedre tjenestene våre.

 1. b)Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker vår tjeneste vil informasjon om aktiviteten din, herunder hvilke tjenester og nettsider du besøker og hvordan du bruker dem. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

 • Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, herunder operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjon brukes ofte i anonym og aggregert statistikk, men vi kan også koble den mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker, i tillegg til at vi kan analysere ulike måter som brukerne benytter tjenestene våre på.

 • Informasjon om bruk av tjenestene

Når du benytter deg av søknadsskjemaet og sender en søknad, eller bruker tjenestene våre for øvrig, registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å begrense misbruk av tjenestene, for å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold tilpasset ditt bruksmønster (eksempelvis annonser i ditt nærområde).

 • Informasjon om posisjon

Vi beregner en geografisk posisjon ut i fra ip-adressen ved bruk av tjenestene våre, og hvis du bruker våre app-er kan vi også lagre mer nøyaktig posisjonsdata.

 • Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler (cookies) for at du skal slippe å logge inn hver gang du besøker Lendo.no. Det kan også hende at vi lagrer anonyme identifikatorer lokalt på din enhet, eksempelvis for enheter hvor vi ikke kan benytte informasjonskapsler. Disse identifikatorene fungerer i stor utstrekning på samme vis som informasjonskapslene, men kan være vanskeligere å fjerne. For å unngå at anonyme identifikatorer lagres må du eventuelt deaktivere javascript i nettleseren eller la vær å installere våre applikasjoner fra eksempelvis iTunes sin App-store

 1. c)Kredittopplysninger

Før vi sender din søknad til relevante banker foretar vi en kredittsjekk begrenset til innhenting av informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger. Dette for å sikre at du er kvalifisert for å søke om lån hos våre samarbeidende banker. Kredittsjekken foretas av kredittopplysningsbyrået Experian. I tillegg til den begrensede kredittsjekken som Lendo foretar, vil bankene som mottar din lånesøknad også foreta en egen fullstendig kredittsjekk. Gjenpartsbrevet sendes til deg pr post. Dersom banken har mulighet til dette, vil gjenpartsbrevet sendes elektronisk til deg via e-post eller SMS.

 1. d) Informasjon fra andre kilder

Vi kan fra tid til annen også ta imot og behandle personopplysninger fra andre kilder, som f eks: annonsenettverk, kunder, tilbydere av målingsverktøy eller andre parter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktiviteten, dine preferanser eller for å forbedre eller personalisere tjenesten.

 1. Hva brukes opplysningene til?

Lendo.no behandler personopplysninger om deg for å behandle og formidle din søknad. Vi behandler også ovennevnte informasjon til følgende formål:

 • For å drifte tjenesten
 • For å sikkerhetsstille kjennskap til tjenesten
 • For å personalisere og forbedre din opplevelse av tjenesten
 • For å sende deg varslinger og meldinger via post, telefon, elektronisk kommunikasjon (som SMS eller e-post) eller på annen måte, inkludert å sende deg markedsføring av våre produkter og tjenester
 • For å informere deg om våre oppdateringer av tjenesten og brukervilkårene
 • For å forbedre og utvikle tjenesten og nye tjenester og produkter, samt å analyser din bruk av tjenesten
 • For å sikkerstille den tekniske funksjonaliteten i tjenesten
 • For å forhindre bruk av tjenesten i strid med brukervilkårene for tjenesten og for å forebygge og utrede misbruk av tjenesten
 • Og for å oppfylle forpliktelser i henhold til gjeldende lover og regler.

Vi kan bruke, lagre og dele din informasjon som svar på rettslige påbud (f eks husransakelser, rettslige avgjørelser, stevninger eller tilsvarende), eller når det er nødvendig for å oppdage og forhindre kriminell aktivitet. Dette gjør vi for at vi skal kunne beskytte oss, deg og andre brukere. Det kan innebære at lagringen skjer som en del i en undersøkelse om vi tror at dette kreves i henhold til lov. Informasjonen som vi oppbevarer om deg når du bruker tjenesten kan brukes og lagres for en lengre periode enn hva som kreves ifht øvrige formål når informasjonen er gjenstand for rettslige henvendelser, plikt etter loven,

Informasjonen gjør også at vi kan levere digitale annonsekampanjer tilpasset den enkelte bruker på tvers av Schibsted Media Groups ulike tjenester. Personopplysninger vi samler inn i forbindelse med bruk av våre tjenester, lagres i en sentral lagringsenhet for å kunne følge og forstå aktiviteten på tvers av Schibsteds selskaper i relasjon til de øvrige formålene.

 1. Samtykke

Gjennom å akseptere vilkårene for tjenesten samtykker du i at:

 • Behandling av dine personopplysninger skjer i samsvar med denne personvernerklæring
 • Vi eller selskap i Schibsted Media Group kan sende direktemarkedsføring til deg, f eks via post, telefon, elektronisk kommunikasjon (slik som sms eller e-post) eller på annen måte. Du kan når som helst reservere deg mot ytterligere tilbud.
 • At vi, samt våre søsterselskap i Personal Finance AS, har rett til å kontinuerlig sende ut nyhetsbrev med informasjon om nye tjenester eller tilbud fra Lendo AS, andre selskap i Schibsted Media Group samt våre samarbeidspartnere til din opplyste e-postadresse. Om du ikke lenger ønsker å motta slike nyhetsbrev kan du vår som helst avslutte denne tjenesten gjennom å klikke på lenken som vedlegges i samtlige nyhetsbrev.
 1. Sletting og korrigering av personopplysninger

Dine personopplysninger lagres ikke lengre enn hva som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Personopplysningene slettes anonymiseres/slettes/arkiveres fortløpende når de ikke lenger er relevante for de formål som de er blitt innsamlet.

Du har rett til, i henhold til gjeldende lovgivning, å etterspørre en såkalt registerutskrift med informasjon om hvilke personopplysninger om deg som vi behandler. Du har rett til denne informasjonen kostnadsfritt og du trenger ikke oppgi noen grunn for henvendelsen. Du har også rett til å når som helst begjære at vi enten retter, blokkerer eller sletter personopplysninger som er feilaktige. I det tilfelle der vi er forpliktet i henhold til lov å lagre dine opplysninger, kan opplysningene bare blokkeres.

 1. Om Schibsteds personvernombud

Schibsted Media Group har utnevnt et eget personvernombud som oppgave er å påse at all behandling av personopplysninger i virksomheten foregår i henhold til gjeldende lover og regler, samt å drive opplæring internt i virksomheten om behandling av personopplysninger. Ordningen er initiert av Datatilsynet for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Du kan lese mer om ordningen på Datatilsynets nettsider.

 1. Endringer i personvernerklæringen

Om vi gjøre endringer i denne personvernerklæringen kommer vi til å informere deg gjennom å publisere den oppdaterte versjonen på våre nettsider.

Om endringene anses som vesentlige, vil vi også informere deg på passende måte og om det er påkrevet, be om ditt samtykke.

 

Lukk