Kredittkort

Morrow Bank Mastercard

Å være like glad i shopping som sparing er nok for mange en utfordrende kombinasjon. Men hva hvis vi fortalte deg at det er mulig å spare penger samtidig som du shopper?
Kredittkort Artikler Morrow Bank Mastercard

Komplett Bank har endret navn til Morrow Bank. Og de tilbyr Morrow Bank Mastercard, som er et kredittkort som tilbakeført penger på hver eneste transaksjon du gjør med kortet – og pengene kan du ta ut mot din faktura.

Konseptet kalles for «cashback» og er et bonusprogram som i flere tiår vært populært i USA. Her i Norge har konseptet også blitt mer og mer kjent, da stadig flere kredittkorttilbydere tilbyr en slik bonusordning. Enkelt forklart så opptjener du bonuspoeng når du drar kortet i en fysisk butikk eller via netthandel, og bonuspoengene tilsvarer kontanter som du kan ta ut når som helst og bruke på akkurat hva du vil. Med Morrow Bank Mastercard er det altså ingen begrensninger for hva du kan bruke bonuspoengene på, i motsetning til Norwegian-kortet der bonuspoengene kun kan benyttes på flyreiser.

I tillegg til et gunstig bonusprogram som lar deg spare inntil 2000 kroner årlig, kan Morrow Bank Mastercard også by på en rekke andre konkurransedyktige fordeler. Blant annet så har kredittkortet reiseforsikring inkludert, noe som kommer svært godt med på reiser. I tillegg til dette kommer en rekke andre gunstige forsikringer, som du kan lese mer om videre i artikkelen. Øvrige fordeler inkluderer en rentefri nedbetalingsperiode på inntil 50 dager der verken gebyrer eller renter påløper. I tillegg kan man søke om rentefritak på enkelte varekjøp i hele 3, 6 eller 9 måneder mot at man betaler et mindre gebyr.

Fordeler med bonusprogrammet til Morrow Bank Mastercard

Bonusprogrammet til Morrow Bank Mastercard gir deg penger tilbake på alle kjøp du utfører med kortet, enten det er i en fysisk butikk eller over nettet. Når det er sagt, så dobles bonusen på netthandel i forhold til handel i butikk. For sistnevnte belønnes du med en bonus på 1 prosent av kjøpesummen, mens alle transaksjoner på nettet dobles. Enklere forklart betyr det at du får 10 kroner på “bonuskontoen” din dersom du handler for 1000 kroner i en fysisk butikk, mens bonusen vil være på 20 kr dersom du handler for det samme beløpet over nettet.

Som om ikke det var nok, så dobles bonusen ytterligere dersom du handler med kredittkortet på Komplett.no. Et kjøp av en ny laptop til 10 000 kroner vil for eksempel gi deg hele 400 kroner i bonus hvis du bruker ditt Morrow Bank Mastercard til å betale med.

Med andre ord kan shoppingen din fort spare deg for noen kroner dersom du konsekvent bruker kredittkortet til å betale med i stedet for å bruke kontanter eller det vanlige bankkortet. Verdt å påpeke er at man da alltid bør tilbakebetale det man skylder banken innen forfallsdatoen på den månedlige fakturaen. Gjør man ikke det, så begynner rentene å løpe. Da vil man fort betale mer i renter og gebyrer enn hva man har klart å spare inn i form av bonuspoeng.

Bruk og uttak av bonuspoeng

Bonuspoengene tilsvarer norske kroner. Det vil si at 100 bonuspoeng tilsvarer 100 kroner. Du kan når som helst ta et uttak av bonuspoengene dine på din faktura. At du kan bruke bonuspoengene til akkurat hva man vil anser vi som en stor fordel med Morrow Bank Mastercard sitt bonusprogram, og dette er en fordel flere andre kredittkort ikke har.

Begrensninger i bruk

Dessverre er det ikke fritt frem i opptjening av bonuspoeng, da kredittkortet har en månedlig maksgrense som sier at man maksimalt kan tjene 500 bonuspoeng per måned, eller 2000 bonuspoeng siste 12 måneder. Uansett så vil dette tilsvare en omsetning på 50 000 kroner i løpet av en måned, eller 200 000 kroner på et år, ved transaksjoner i fysiske butikker. For de aller fleste vil denne grensen sjeldent være et problem. I tillegg er det også verdt å nevne at man ikke kan opptjene bonuspoeng på apper/tjenester som tilbyr overføringer av penger fra kredittkort. Dette inkluderer blant annet Vipps og Payr.

Gunstig forsikringspakke inkludert

De beste kredittkortene på markedet har reiseforsikring inkludert i kortet, og Morrow Bank Mastercard er intet unntak. Betaler du for minst halvparten av reisekostnadene (fly, tog etc.) med kredittkortet, så aktiveres reiseforsikringen automatisk. Forsikringen gjelder til og med for inntil tre medreisende, og har gunstige vilkår. I tillegg til dette får man også med en avbestillingsforsikring, som vil gi deg refusjon av reisekostnadene dersom du blir forhindret til å reise grunnet sykdom eller grunnet andre årsaker som er av såpass alvorlig karakter at det gir rett til refusjon.

Men i tillegg til den gunstige reiseforsikringen, så byr også Morrow Bank en rekke tilleggsforsikringer som for mange vil komme godt med.

ID-tyveriforsikring

Denne forsikringen blir stadig mer aktuell i dagens digitale verden der et ID-tyveri kan få store konsekvenser. Forsikringen sikrer deg assistanse og juridisk bistand for inntil 100 000 kroner dersom du skulle være så uheldig å bli utsatt for ID-tyveri.

Kjøpsforsikring

Denne forsikringen er kanskje spesielt gunstig dersom du ofte handler på nettet. Forsikringen sikrer deg refusjon på inntil 25 000 kroner dersom varer du har kjøpt blir frastjålet ved innbrudd, eller dersom det skulle oppstå skade under frakt eller transport.

Betalingsforsikring

Dette er en tilleggsforsikring som kan kjøpes dersom man har behov for det. Forsikringen aktiveres dersom man skulle bli arbeidsledig, permittert eller ufør, og vil da sikre deg nedbetaling av kredittgjelden du har på kortet. I mange tilfeller er denne forsikringen dyrere enn hva den er verdt, så vi anbefaler å lese vilkårene dersom man vurderer å tegne en slik forsikring.

Høy kredittgrense og gebyrfrie uttak av kontanter

Morrow Bank Mastercard har også en rekke «mindre fordeler» som gjør at kortet blant annet er gunstig å ha med seg på reise utenlands. Blant annet så betaler man ikke gebyrer på uttak av kontanter i minibanker, noe som kommer godt med når man ferierer utenfor landegrensene. Har man handlet litt for mye (eller litt for dyrt) og behøver en betalingsutsettelse, så har man muligheten til å be om betalingsutsettelse av enkeltkjøp uten at man må betale renter for dette. Man betaler kun et gebyr for utsettelsen, og kan utsette nedbetalingen med 3, 6 eller 9 måneder. Dette kommer godt med hvis man for eksempel har gjort et større innkjøp som man ikke kan betale ned umiddelbart.

Med en kredittgrense på inntil 100 000 kroner har man med Morrow Bank Mastercard stor fleksibilitet i hverdagen. Kortet kan benyttes både til den hverdagslige handlingen for å opptjene bonuspoeng, samtidig som man kan gjøre større innkjøp ved for eksempel oppussing i hjemmet uten å bekymre seg for at man har for lite kreditt. Det gjør at der man kanskje ellers ville ha vært nødt til å ta opp et lite forbrukslån, så kan man heller bruke kredittkortet til å betale med.