Kredittkort

Beste kredittkort på reise

Kredittkort har mange bruksområder, og selv om disse kortene har et (noe ufortjent) rykte på seg å ha skyhøye renter som gir deg en enveisbillett til TV3-programmet Luksusfellen, så er naturligvis sannheten en helt annen.
Kredittkort Artikler Beste kredittkort på reise

For selv om et kredittkort i mange tilfeller faktisk har ganske så høy rente, så er det fullt mulig å bruke kortet uten å betale en eneste krone i rentekostnad, samtidig som du utnytter de mange reisefordelene som finnes med ulike kredittkort.

Hvordan, spør du kanskje da? Jo, det skal vi se nærmere på i denne artikkelen. Når det kommer til kredittkort og reise kan man dra nytte av fordeler som gratis reiseforsikring, gebyrfrie uttak i utenlandske minibanker, tilgang til spesialtilbud på alt fra leiebil til flybilletter, og ikke minst de populære loungene på ulike flyplasser over hele verden. Men det er slettes ikke alle kortene på markedet som er like fordelaktige akkurat når det kommer til reise, så her gjelder det å undersøke litt slik at man finner det kortet som passer for ens egne behov.

Generelle fordeler med kredittkort på reise

Når man skal ut å reise, så bør man nesten alltid ha med seg et kredittkort i tillegg til det vanlige debetkortet sitt. Det er flere årsaker til dette, både sikkerhetsmessige og de fordelene som gjør at du faktisk kan spare penger på kredittkortbruken. For å ta det viktigste først, så har man langt større rettigheter når det kommer til kredittkort. Lovgivningen rundt bruk av kreditt er nemlig relativt streng, spesielt når det kommer til svindel eller svindelforsøk. I de fleste tilfeller vil det da være banken/kredittkortselskapet som må dekke tapet dersom du skulle bli utsatt for svindel på reise, forutsatt at du ikke har opptrådt særlig uforsvarlig med kortet.

Dessuten har man også god beskyttelse mot konkurser og eventuelle andre tvister opp mot reiseselskaper, flyselskaper eller overnattingssteder. Derfor kan det være lurt å ikke bare ta med seg kredittkortet på selve reisen, men også bruke det til å betale for reisen med. Dette fordi at hvis reiseselskapet skulle gå konkurs eller av andre årsaker ikke kunne gjennomføre den betalte reisen din, så vil du få refundert beløpet fra kredittkortselskapet dersom reiseselskapet ikke kan gjøre opp for seg.

Gebyrfri bruk, også i minibanker

Mange typiske land som nordmenn ferierer i har ikke kommet like langt som Norge når det kommer til kortbruk, samtidig som mange uansett foretrekker å benytte seg av kontanter når de er på reise. En av de virkelig store fordelene med å ha med seg et kredittkort på reise, er at man kan gjøre uttak av kontanter i minibank uten at det koster noe ekstra. Dette gjelder naturligvis ikke alle kredittkort eller minibanker, men de virkelig gode kredittkortene for reise tar ingen gebyrer for normal bruk eller uttak av kontanter. Bruker man mye penger på reise, så kan det helt klart være mye penger å spare på dette.

Avbestillings- og reiseforsikring inkludert

Har man ikke allerede tegnet reiseforsikring i banken eller med forsikringsselskapet sitt, så kan et kredittkort på reise være gull verdt. Mange kredittkort inkluderer nemlig en gunstig reiseforsikring, som i de fleste tilfeller ikke bare gjelder for deg, men også for deler av reisefølget/familien din. Forsikringen aktiveres automatisk dersom du betaler minst halvparten av reisekostnadene med det aktuelle kortet, det være seg reise med båt, bil, fly eller annet transportmiddel.

Reiseforsikringene som kommer med kredittkort er ofte meget gode, i motsetning til hva mange tror. Likevel anbefales det å alltid lese vilkårene nøye slik at du vet hva du faktisk er forsikret for før man setter ut på reise. I tillegg har enkelte kredittkort også avbestillingsforsikring inkludert, som kan gi deg refusjon på ikke-refunderbare flybilletter og hotellopphold dersom man blir forhindret fra å reise.

NB: En slik forsikring vil ofte kreve dokumentasjon på hvorfor man er forhindret fra å reise (legeerklæring e.l.), og kan ikke bare benyttes fordi man ombestemte seg angående reisen man bestilte.

Rabattavtaler og bonusprogram

Man skulle kanskje ikke tro det, men et kredittkort kan faktisk spare deg for penger. De fleste kredittkort har en rentefri nedbetalingstid på mellom 30 og 50 dager, og hvis betaler regningen ved forfall, så koster det som regel ikke én eneste krone å benytte seg av kortet. Da kan man dra nytte av rabattavtaler og bonusprogram, som blant annet lar deg spare penger på overnatting, leiebil, flybilletter og netthandel. Mange kredittkort har bonusprogram som lar deg samle opp poeng når du bruker kortet, og disse poengene kan du blant annet bruke for å gjøre reisen rimeligere, gjennom gratis eller rabattert overnatting på hotell, flybilletter eller lignende.

Avslag på overnatting og leiebil

Et av de mest populære fordelene med kredittkort, er ofte rabatt i ulike nettbutikker, slik som hotell og leiebil. Svært mange kredittkort har avtaler med ulike kjeder over hele verden her, slik at du ofte kan spare 10-20% på overnatting og leiebil uansett hvor i verden du skal reise. Fordelen gis kun til de som har det aktuelle kredittkortet, og ofte må kortet benyttes under betalingen for å få rabatten.

Tilgang til flyplasslounger

Mens flyplasser er et mareritt for enkelte, så er det et langt mer behagelig sted å være for de som har tilgang til VIP-lounger. Enkelte utvalgte kredittkort lar deg slippe inn gratis på flyplasslounger over hele verden, men dette er ofte kredittkort som har et høyt årsgebyr eller krever høy inntekt for å få. Uansett så er dette en stor fordel for den som reiser mye og misliker flyplasskaoset man ofte møter.

Tips for trygg bruk av kredittkort på reisen

Kredittkort er altså noe vi anbefaler de fleste å ta med seg på reisen. Men dersom man ikke bruker det riktig, så kan det også medføre noe risiko. For eksempel bør man aldri etterlate kortet alene med servitører/betjening når man skal gjøre opp for seg, ettersom man da ikke har kontroll over hva som skjer eller hvor mye som trekkes av kortet. Husk at kredittkort kan benyttes uten PIN-kode. Skulle man være i tvil om at man har blitt utsatt for svindel, så er det viktig å kontakte banken så snart som mulig. Dette gjelder også dersom man skulle miste kredittkortet i utlandet. De fleste banker og kredittkortselskaper har et døgnåpent nødnummer man kan ringe til ved behov.

Søk og sammenlign kredittkort - før du velger

Hos oss kan du søke og sammenligne flere kredittkort, med bare én søknad. Slik kan du finne det beste for deg. Det er gratis og uforpliktene å søke, og du bestemmer selv hvilket kort du ønsker.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort på reise

Hvilket kredittkort er best til reise?

Hva er forskjellen på kredittkort fra Visa og Mastercard?