Smålån uten kredittsjekk

Smålån uten kredittsjekk

Uansett om du låner mye eller lite i en bank, slipper du ikke unna en kredittsjekk. Det er egentlig like mye en sikkerhet for deg som det er for banken.
Forbrukslån Artikler Smålån uten kredittsjekk

Bankene foretar en kredittsjekk av alle lånesøkere, også når du søker om smålån. Dette for å forsikre seg om at du som søker faktisk klarer å håndtere lånet. Hvis betalingshistorikken din tilsier at du ikke er i stand til det, vil de ikke låne deg penger. Noe som til syvende og sist er en stor fordel for deg.

Det finnes riktignok noen få tilbydere av smålån uten kredittsjekk, men dette er ikke banker og det dreier seg om summer under 5000 kroner. Renten på disse lånene er imidlertid skyhøye, og gjelden kan raskt mangedobles om lånet misligholdes. Du bør derfor tenke deg godt om.

Hvem kan få kredittopplysningene dine?

Kredittopplysningsselskapene gir opplysningene dine til alle som har et saklig behov for å se på betalingshistorikken din. For eksempel om du søker om et forbrukslån, ønsker en avbetalingsordning i en butikk eller tegner et nytt mobilabonnement.

Kredittverdigheten din måles i en skala fra 0 til 100, og byråene sitter på kredittopplysninger om deg tre år tilbake i tid. Har du en betalingsanmerkning, vil du kategoriseres som ikke kredittverdig og du vil da ikke kunne få innvilget et lån, en avbetalingsordning eller et mobilabonnement.

Du kan kredittsjekke deg selv

Lurer du på hvilke opplysninger kredittopplysningsselskapene sitter på om deg, kan du sjekke dette ved å kontakte selskapene direkte. Noen selskaper krever penger for dette, men du har faktisk krav på en gratis utskrift i følge Personopplysningsloven.

Det er ni selskaper med konsesjon fra Datatilsynet til å drive kredittopplysningsvirksomhet i Norge, men i praksis bruker de fleste enten Bisnode, Experian aller Evry. Hvis du finner feil i opplysningene om deg, kan du be om at dette rettes opp i databasen.

Ønsker du å kredittsjekke deg selv, kan du gjøre det hos oss ved å logge inn med BankID. Det er helt gratis.

Søknaden sendes til flere banker

Hos oss kan du søke lån opptil 500 000 kroner i en rekke banker med én felles søknad. Det er både gratis og uforpliktende å søke. Søker du hos oss er du garantert å motta de beste lånetilbudene bankene kan gi deg.  

Send oss en søknad i dag, så videresendes søknaden videre til en rekke banker spesialisert innen lån uten krav til pant eller egenkapital.