Hva koster det å pusse opp kjøkkenet?

Hva koster det å pusse opp kjøkkenet?

Ingenting er mer hyggelig enn å samle familie og venner, lage mat sammen og løse verdensproblemer på et nyoppusset kjøkken.
Forbrukslån Artikler Hva koster det å pusse opp kjøkkenet?

Hva koster så et nytt kjøkken? Det kommer selvsagt an på hva du ønsker å gjøre. Du kan gjøre det billig med enkle DIY-prosjekter, eller veldig, veldig dyrt hvis du velger det absolutt siste innen materialer, kvalitet og teknologi.

Kjøkkenleverandører og priser

Alle kjøkkenleverandører har modeller i “alle” prisklasser. Du må bare finne kjøkkenet som passer din smak og lommebok. Husk at du kan gjøre mye selv, og da spesielt å montere sammen skrog, skuffer og skap. Gjør du deler av jobben selv kan totalprisen på kjøkkenet bli lavere enn du først hadde forestilt deg. La oss videre se litt nærmere på de ulike kjøkkenleverandørene.

De rimelige

Kjøkkenleverandørene IKEA, Epoq og Kvik tilbyr rimelige kjøkken. Rimelig betyr ikke at de er dårlige. Spesielt Kvik er et friskt pust, både når det gjelder design og kostnader - for som de selv sier: “Vi slår alle priser”.

Middelklassen

Her finner vi mange velkjente norske kjøkkenleverandører, som HTH, Sigdal og Strai. Og tro ikke at selv om det er norsk, så er det traust. Alle leverer både klassiske og moderne kjøkken som gjennom årene har blitt folkefavoritter.

De eksklusive

Dette er ofte designkjøkken fra utlandet, med navn som Multiform, JKE Design, Poggenpohl, som for øvrig er verdens eldste kjøkkenprodusent, og Unoform. Sistnevnte har på mange av modellene beholdt grunndesignet siden 1968! Det må jo sies å være tidløst.

Uansett hvilken kjøkkenleverandør valget faller på så husk at det er mer som koster på et kjøkken enn bare … kjøkkenet.

Benkeplater

Om det er vanskelig å anslå “prisen på et kjøkken”, er prisen på en benkeplate nesten enda vanskeligere. Per løpemeter kan du få laminat fra et par hundre kroner, eik som koster fra ca. 600 kroner, og granitt og kompositt fra 3000 og oppover til 10 000 kroner. Hvis du skal ha fem meter benkeplate kan det altså koste fra 1000 til 50 000 kroner - før tilpasning, utskjæring og montering. Det betyr at benkeplaten faktisk kan koste like mye som kjøkkenet.

Hvitevarer og teknologi

Alt blir jo en avveining, men bruker du mindre på benkeplate kan du jo bruke mer på hvitevarer og teknologi? Også på denne fronten har det skjedd mye de siste årene. Faktisk er det slik at kjøkkenet er det rommet i huset der det kommer til mest ny teknologi, og vi nevner i fleng: Intelligent kjøleskap, kombidampovner, ladeskuffer til mobil og nettbrett, og kraner med kokende vann.

VVS Produkter

En annen vesentlig del av kjøkkenet er VVS produktene, eller rettere sagt, rør, waterguard, vask, kjøkkenbatteri, etc. Her finnes det et stort spekter av produkter i alle prisklasser. Det du må huske på at VVS produktene er godkjent og anbefalt av rørleggere, samt husk at design ikke nødvendigvis er synonymt med god funksjon.

De synlige VVS produktene kan ofte være prikken over ien når du skal selge boligen din.

Det er ingen tvil: Kjøkken koster. Og selv om du både ønsker og trenger nytt er det ikke sikkert du har penger tilgjengelig her og nå. Eller kanskje du bare mangler det lille ekstra for å få akkurat det kjøkkenet du egentlig ønsker deg. Det kan Lendo hjelpe deg med.

Lån til nytt kjøkken

Lendo er en gratis sammenligningstjeneste av forbrukslån som er best i test. Hos Lendo kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner. Uansett hvilken sum du ønsker - når du sender søknaden din til Lendo går den automatisk videre til en rekke banker. Og de gir deg den beste renten du kan få.

Effektiv rente hos Lendo starter på 7,9 prosent. En så lav rente krever stabil inntekt og lav gjeldsgrad. Gjennomsnittlig innvilget effektiv rente hos Lendo ligger på 12,9 prosent. Når du søker lån er det helt uforpliktende så et smart tips er derfor å søke om lån, og så se hvor mye du får innvilget. Da vet du nøyaktig hvor mye du kan bruke på drømmekjøkkenet ditt. Sjekk her hvor mye lånet vil kunne koste deg per måned.

Husk: Når du har bestemt deg for kjøkken er det også viktig å tenke på tilkobling av vann og strøm. Har du behov for elektriker og/eller rørlegger slik at du får satt opp kjøkkenet etter forskriftene - benytt mittanbud.no, da legger du jobben ut på anbud og slipper større utgifter enn nødvendig.

3 325 kr pr. måned

Estimert månedsbeløp
3 325 kr
Effektiv rente
12,80 %
Total kostnad
49 476 kr
Totalbeløp
199 476 kr

Lånerentene er i individuelle i Norge det er derfor du må søke før vi kan vise deg tilbudene.