Inspirasjon stue

Inspirasjon til stuen – Slik gir du stuen nytt liv

Et strøk maling kan noen ganger være nok til å få en “ny” stue.
Forbrukslån Artikler Inspirasjon til stuen – Slik gir du stuen nytt liv

Rommet vi oftest pusser opp er stuen – det er jo tross alt der vi oppholder oss mest. Det som er fint er at den som regel blir et atskillig billigere prosjekt enn for eksempel badet og kjøkkenet. Et strøk maling kan noen ganger være nok til å få en “ny” stue.

Andre ganger kreves det full oppussing av stuen, med nytt gulv, nye vegger – og nye møbler i tillegg. Fordelen er at det behøver ikke å bli dyrt, for som alltid når du pusser opp har også stuen flere kostnadsnivåer. Her kan du lese Lendo sine tips for inspirasjon til stuen.

Inspirasjon til stuen – 3 sentrale tips:

Gulvet

Laminat, parkett eller heltre? Laminat er det billigste alternativet, men det egner seg nok bedre der det herjes litt mer, som på barnerom og i gangen.

Parkett er det mest foretrukne, og i mange år har tre-stavs vært det vanligste. I det siste har en-stavs blitt svært populært, da disse har et mer eksklusivt utseende.

Hvis du virkelig ønsker å slå på stortromma og grave dypt i lommeboken kan du gå for heltre, som gir et lunt og varmt inntrykk.

Veggene

Maling, tapet eller panel? Å male er det rimeligste, og i det siste har Lady Minerals fra Jotun solgt i bøtter og spann. Matt og naturlig maling med rolige farger som gir veggene liv har vist seg å være en suksessoppskrift.

Det begynte med én vegg, men nå er det mange som igjen tapetserer hele stuen når de pusser opp. Og hvem sier at du må ha den samme tapeten på alle veggene? Lek deg gjerne med mønstre og farger.

Ønsker du mer personlighet og struktur når du pusser opp stuen bør du gå for panel. Det er raskt og enkelt å sette opp, samtidig som det er et naturlig og miljøvennlig materiale som puster og lever – hvilket er bra i nye og tette hus.

Møbler

Stoffsofa eller skinnsofa? Stoff er rimeligere, men har du barn kan skinn være smart da det ikke er like utsatt for flekker. Husk bare at skinn trenger å vedlikeholdes. Er du flink til å gjøre det jevnlig kan skinnsofaen din se like fin ut helt neste gang du skal pusse opp.

Trebord eller glassbord? Her gjelder det samme som sofa: Et trebord krever mer stell enn et glassbord – der holder det å dra over med en fuktig klut for at det skal holde seg fint.

Og selvsagt må du ha ny TV, og det koster jo som kjent også.

Så var det dette med penger, da… For når du skal pusse opp stuen kan det være greit å ta alt på én gang, slik at du ikke blir boende midt i en byggeplass i lange tider.

Få stuen du ønsker deg med Lendo

Hvor mye du vil legge i oppussingen av stuen din er opp til deg, og via Lendo kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner. Når du søker sendes søknaden din videre til våre samarbeidsbanker. Og siden bankene da konkurrerer om å få deg som kunde, er du garantert å få de beste vilkårene bankene kan tilby deg.

Hos Lendo er den gjennomsnittlige innvilgede effektive renten, som inkluderer gebyrer, 14,6 prosent. Velger du isteden å kjøpe oppussingen på flere kredittkort, ligger gjennomsnittlig effektiv rente på 25 prosent. Det betyr at hvis du bruker 250.000 på å pusse opp stuen, sparer du 25 000 kroner i året i renter på å velge forbrukslån istedenfor kredittkort.

Har du god økonomi og sikker inntekt kan du få lån via Lendo fra 7,6 prosent effektiv rente.

Hvis du lurer på noe angående de opp til 15 tilbudene du får, sitter kundekonsulenter klare til å hjelpe deg med å finne det tilbudet som passer best for økonomien din og deg. Med Lendo binder du deg heller ikke til noe før du har signert lånepapirene med BankID.