Ta et bra valg- velg kredittkortet som passer for deg!

Det er over 300 kredittkort i Norge, men hvilket skal du velge? Vi har forsøkt å gjøre det valget litt enklere ved å samle sammen dem på ett sted. Eller vil du kanskje ha et kort til et spesifikt formål? Vi har nå gjort det enkelt å sortere etter akkurat ditt behov.

Våre utvalgte kort

Nyttige artikler om kredittkort

Hva er kredittkort?

Kredittkort fungerer som vanlige bankkort, bortsett fra at du låner penger av banken i stedet for å betale med dine egne penger. Kredittkort gir deg fleksibilitet, men husk at pengene skal betales tilbake.

Fordeler med kredittkort

Mange kredittkort kommer med ulike fordeler. Her er noen av fordelene med kredittkort:
  • Forsikring
  • Cashback
  • Bonuspoeng
  • Rabatter
  • Rentefri betalingsutsettelse
  • Gebyrfri betaling

Når skal jeg bruke kredittkort?

Det kan være lønnsomt å betale visse varer og tjenester med kredittkort. Om du har et kort som gir reiseforsikring kan det lønne seg å bruke det til å betale reiser. Kredittkort kan gi deg rabatter på for eksempel drivstoff og du kan få bonuspoeng på for eksempel hotellrom eller leiebil. Du har også flere rettigheter om du skulle oppleve svindel. Kredittkort kan gi deg trygghet når du handler på nettet er ute og reiser fordi skulle du bli utsatt for svindel tar kredittkortselskapet ansvaret. Kredittkort gjør det også enklere å klage på et kjøp. Dette er på grunn av «Charge Back». Charge Back betyr at du har rett til å få tilbake penger fra kredittkortselskapet om selgeren ikke har gitt deg dine forbrukerrettigheter, for eksempel om selgeren går konkurs før du mottar varen.

Kan jeg søke om kredittkort?

  • Du må være 20 år eller eldre
  • Du må ha fast inntekt
  • Du har ingen betalingsannmerkninger

Alternativ til kredittkort

Dersom du vet at du ikke kan betale tilbake pengene innen den rentefrie perioden (vanligvis seks uker), kan det bli dyrt å bruke kredittkort. Etter den rentefrie perioden begynner rentene å løpe og det er ikke uvanlig med kredittkortrenter på 30 prosent, snittrenten er ifølge finansportalen 25 prosent. Trenger du penger umiddelbart og ønsker en lengre nedbetalingstid vil det vær lurt å velge forbrukslån fremfor kredittkort. Ønsker du å samle smålån eller dyre kredittkort til en lavere rente enn det du har i dag, kan du søke om refinansiering.