Har du brukt for mye på kreditt i sommer?

Har du brukt for mye på kreditt i sommer?

Kredittkort er i mange situasjoner en god ting. Spesielt i sommerferien, hvor utgiftene er mange og til tider uforutsette. Men den økonomiske «friheten» plastkortene byr på, kan fort bli til frustrasjon og maktesløshet.

For når rentene begynner å løpe, kan du ha havnet i en situasjon det er vanskelig å komme ut av.

Mange av dem jeg snakker med har tatt litt for hardt i, brukt både skattepenger og feriepenger raskt, sett seg nødt til å ty til kredittkortet og da mistet kontrollen.

Leifur

Han jobber som kundekonsulent hos Lendo, en tjeneste som spesialiserer seg på å refinansiere kredittkort, forbrukslån og smålån, og er daglig i kontakt med nordmenn som har det litt tungt økonomisk.

Dyrere enn mange tror

Ifølge Leifur har stort sett alle kundene han snakker med planer om å betale ned kredittkortgjelden de har opparbeidet seg, innen perioden med rentefrihet er over.

ANBEFALER: Kundekonsulent hos Lendo, Leifur, anbefaler personer med høy kredittkortgjeld å refinansiere lånene sine.

Slik blir det ofte dessverre ikke, og når rentene begynner å løpe merker man hvor utfordrende det kan bli å handle på kreditt.

Faktisk er gjennomsnittsrenten på et kredittkort mellom 22 og 26 prosent. Da blir det fort dyrt. Veldig dyrt.

Leifur

Et alternativ, om kredittkortgjelden din er så høy at du ikke klarer å håndtere den, er refinansiering gjennom Lendo.

Tjenesten fungerer slik at Lendo kontakter en rekke banker på dine vegne, hvorpå disse bankene kommer tilbake med opp til 16 tilbud. Det fine med nettopp det er at bankene konkurrerer om å gi deg det beste.

Lurer du på hvor mye du kan spare? Sjekk med vår lånekalkulator hvor mye månedskostnaden din vil kunne bli ved en refinansiering.

kr
3 376 kr
Å be om tilbud er helt uforpliktende

Hos Lendo kan du få rente fra 6,99 prosent. Gjennomsnittet for det vi klarer å forhandle frem med bankene er for tiden 12,1 prosent. Med andre ord betydelig lavere enn det kredittkortet ditt mest sannsynlig har.

Leifur

Videre forteller Leifur at det å skaffe seg fullstendig oversikt er viktig for en trygg økonomi.

– Det å ikke ha kontroll er en kjip følelse. Sett deg derfor ned en kveld for å få oversikt over den samlede gjelden din. Det være seg kredittkort, boliglån, billån, også videre. Veien til en bedre økonomisk hverdag er faktisk ikke så lang, om du tar deg tid til det.

Har du en oversikt over utestående kreditt kan du starte med å refinansiere gjelden din hos Lendo i dag.

Gratis og uforpliktende

Hos Lendo får du en sammenligning av de beste av opp til 16 tilbud fra en rekke banker, basert på den informasjonen du sender.

– Du får tilbudene etter hvert som de blir ferdig behandlet av bankene og de er gyldige i 30 dager. Du står helt fritt til å velge det tilbudet du selv ønsker, og å søke er selvfølgelig helt uforpliktende.

Søk om lån her