Gå direkte til innholdet Gå til meny
Lendos laveste effektive rente
6.86%
Lendos gjenomsnittlige effektive rente
14.3%
Gjenomsnittlig effektiv rente, kredittkort
25%

Forbrukslån

Hva koster drømmeferien med familien?

Skal du ta med familien på sydentur i fellesferien? Det koster det flesk uansett hvordan du vrir og vender på det. Men det finnes måter å gjøre ferieturen billigere på. Enkelt er det også.

Vi nordmenn elsker sydenturer. Sånn er det bare. Ingen andre reiser oftere på chartertur enn oss. Kanskje ikke så rart med tanke på hva slags vær man risikerer å bli utsatt for hvis man velger å bli hjemme eller på hytta i sommerferien. Det kan som kjent være alt fra sol og opp mot 30 grader, til 15 grader kjøligere og tett skydekke. For ikke å snakke om regn i store mengder.

Mange liker nok også at alt er lagt til rette på charterturer. Du slipper å tenke på transport til og fra hotellet, og du har alltid noen å spørre om det er noe du lurer på. I tillegg har de fleste charteroperatørene mange aktiviteter for barn. Men det koster som sagt flesk i fellesferien.

Mye å spare

Tar du bryderiet med å kjøpe flybilletter og bestille hotellrom selv, kan du spare mange penger på ferieturen til det samme hotellet i den samme tidsperioden.

Vi har undersøkt priser hos de tre største charteroperatørene i Norge – Ving, Apollo og Tui. Vårt utgangspunkt var en 14 dagers chartertur til typiske reisemål i midten av juli 2018 for to voksne og to barn, i vårt tilfelle 7 og 13 år gamle. Vi vil at alle skal bo samlet og at hotellet har minimum fire stjerner. Videre har vi undersøkt priser på de samme hotellene via Hotels.com og flybilletter via Booking.com.

Med Apollo til Kreta

For to uker på Porto Platanias Beach Resort & Spa på Chaniakysten nord på Kreta tar Apollo 67 792 kroner. Bestiller du hotellrom selv på det samme hotellet i den samme to ukene, må du betale 42 373 kroner. Rutefly fra OSL Gardermoen tur retur Chania koster 16 148 kroner med Norwegian. Til sammen blir det 58 521 kroner. Du sparer dermed 9 271 kroner ved å bestille reisen selv.

Med Ving til Kypros

Hos Ving sjekket vi prisen for to uker på hotellet Nelia Beach i Ayia Napa. De skulle ha 51 741 kroner, mens du må ut med 28 776 kroner hvis du bestiller hotellrommet selv. Flybilletter tur retur OSL Gardermoen med Norwegian får du for 12 588 kroner. Til sammen 41 364 kroner. Besparelsen blir på 10 377 kroner.

Med Tui til Kroatia

Den største prisforskjellen i de tre eksemplene våre var på charterturen med Tui til Dubrovnik-rivieraen i Kroatia. Her måtte vi betale 46 098 kroner for to uker på Blue Star Port 9 Resort i Korcula. Bestiller du hotellrom selv er prisen 20 459 kroner. Vi fant imidlertid billige flybilletter tur retur OSL Gardermoen, da Croatia Airlines bare skulle ha 4 948 kroner for de fire flybillettene. Til sammen blir det 25 407 kroner. Du kan dermed spare så mye som 20 691 kroner ved å bestille reisen på egenhånd.

Vi gjør oppmerksom på at priser på flybilletter varierer fra time til time, så med litt tålmodighet og litt flaks, som i dette tilfellet, kan du finne veldig billige flybilletter.

Forbrukslån billigere enn kredittkort

Velger du å bestille ferieturen på egenhånd, må du imidlertid betale hele beløpet der og da når du bestiller. Mens du hos charteroperatørene må betale 30 prosent av turen ved bestilling og resten seks uker før avreisedatoen. Har du ikke opp mot 60 000 kroner i oppsparte midler, noe du må spare 5 000 kroner per måned i et år for å oppnå, er alternativet kredittkort eller forbrukslån.

Mens den gjennomsnittlige effektive renten på kredittkort ligger rundt 25 prosent, er den tilsvarende renten på et forbrukslån via sammenligningstjenesten Lendo i dag 14,6 prosent. Det vil derfor lønne seg å ta et forbrukslån i stedet for å betale reisen med kredittkort om ikke hele beløpet skal betales på en gang. Låner du under 100 000 kroner betaler du heller ikke noe etableringsgebyr. Via Lendo kan du søke om lån fra 10 000 – 500 000 kroner i 15 ulike banker samtidig med én felles søknad.

Betal med kredittkort i ferien

Når ferieturen er betalt på den ene eller andre måten og familien er på en etterlengtet sommerferie, vil det imidlertid alltid lønne seg å bruke kredittkortet i stedet for ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din når du betaler på restauranter og i butikker. Grunnen til det er at du da står sterkere hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel.

Kredittkortselskapet vil da refundere pengene, noe som blir langt vanskeligere hvis du har betalt med bankkortet knyttet til brukskontoen din. Kredittkort er også lurt å bruke når du leier bil, da bilutleiefirmaet trekker et depositum fra kortet som blir ført tilbake når du leier bilen.

Billigere utenfor sesong

Har du mulighet til å feriere utenom fellesferien, for eksempel i mai måned, vil du kunne få de samme charterturene for langt under halvparten av prisene for juli. I noen tilfeller hele 70 prosent billigere.

Vilkår for bruk av Lendo

Disse vilkårene regulerer din bruk av låneformidlingstjenesten Lendo AS.

Lendo.no er en tjeneste som er levert av Lendo AS (org. nr. 997 523 814). Lendo er eiet av FINN AS, www.finn.no, og er en del av Schibsted Media Group, www.schibsted.com. På Lendo kan du med én søknad søke om lån hos flere banker samtidig. Du kan på denne måten sammenligne de beste tilbudene fra flere banker basert på den informasjonen som er oversendt til oss. Alle tilbud blir oversendt fra oss i løpet av 24 timer og er gyldige i opptil 30 dager. Her vil du finne en orientering om hvordan vi forholder oss til personopplysninger fra Brukerne i vår tjeneste. Denne orienteringen vil være gjenstand for oppdateringer og endringer. Dersom det gjøres vesentlige endringer vil du få beskjed om dette på din registrerte e-postadresse.

  gg

 1. Om personvernerklæringen

Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Lendo tar derfor ansvar for å beskytte ditt personvern.  Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi beskytter brukernes personvern. Om du har noen spørsmål om vår personvernerklæring eller håndteringen av personopplysninger må du gjerne kontakte oss på [email protected]. Vi oppfordrer deg til å lese denne erklæringen nøye før du benytter deg av tjenesten.

Denne personvernerklæringen gjelder for all behandling av personopplysninger som skjer når du besøker Lendos hjemmesider og benytter deg av Lendo AS’ tjenester i ulike kanaler.

 1. Hva er personopplysninger?

En personopplysning er informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en fysisk levende person. Eksempel på personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse, men også IP-nummer og hvordan du bruker tjenesten betegnes som personopplysninger. Behandling av personopplysninger inkluderer all håndtering av personopplysninger, f eks innsamling, analysering, registrering og lagring.

Behandling av personopplysninger er enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter. All behandling av personopplysninger er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven og medvirker til at personvernet til hver enkelt ikke blir krenket gjennom bruken av personopplysninger.

Personvernsansvarlig er den som alene eller sammen med andre bestemmer formålet og midler for behandlingen av personopplysningene og som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med gjeldende personvernlovgivning.

Opplysningene vil kunne bli supplert med tilgjengelig informasjon fra tredjepartsaktører slik som eksempelvis kredittopplysningsselskap.

 1. Hva slags opplysninger samler vi inn?

I forbindelse med din søknad om lån må du registrere deg som bruker av Lendos tjenester. Opplysningene du registrerer brukes til å gjennomføre avtalen med deg, og vil derfor bli sendt videre til aktuelle banker. Vi registrerer personopplysninger om deg både ved opprettelse av en brukerkonto og ved påfølgende bruk av denne kontoen. Opplysningene samles inn på følgende måter:

 1. a)Opplysninger du selv gir til oss

Når du sender inn en søknad vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i vår database for at vi skal sende videre søknaden til våre bankpartnere. Noe av denne dataen vil også kunne brukes for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel og tvister.

Likeledes vil vi lagre opplysninger når du kontakter oss ved å sende oss en e-post eksempelvis til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten, herunder e-postadresse, telefonnummer og innholdet i epostforespørsler slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også aggregerte data om hva brukerne våre lurer på, slik at vi kan forbedre tjenestene våre.

 1. b)Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker vår tjeneste vil informasjon om aktiviteten din, herunder hvilke tjenester og nettsider du besøker og hvordan du bruker dem. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

 • Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, herunder operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjon brukes ofte i anonym og aggregert statistikk, men vi kan også koble den mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker, i tillegg til at vi kan analysere ulike måter som brukerne benytter tjenestene våre på.

 • Informasjon om bruk av tjenestene

Når du benytter deg av søknadsskjemaet og sender en søknad, eller bruker tjenestene våre for øvrig, registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å begrense misbruk av tjenestene, for å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold tilpasset ditt bruksmønster (eksempelvis annonser i ditt nærområde).

 • Informasjon om posisjon

Vi beregner en geografisk posisjon ut i fra ip-adressen ved bruk av tjenestene våre, og hvis du bruker våre app-er kan vi også lagre mer nøyaktig posisjonsdata.

 • Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler (cookies) for at du skal slippe å logge inn hver gang du besøker Lendo.no. Det kan også hende at vi lagrer anonyme identifikatorer lokalt på din enhet, eksempelvis for enheter hvor vi ikke kan benytte informasjonskapsler. Disse identifikatorene fungerer i stor utstrekning på samme vis som informasjonskapslene, men kan være vanskeligere å fjerne. For å unngå at anonyme identifikatorer lagres må du eventuelt deaktivere javascript i nettleseren eller la vær å installere våre applikasjoner fra eksempelvis iTunes sin App-store

 1. c)Kredittopplysninger

Før vi sender din søknad til relevante banker foretar vi en kredittsjekk begrenset til innhenting av informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger. Dette for å sikre at du er kvalifisert for å søke om lån hos våre samarbeidende banker. Kredittsjekken foretas av kredittopplysningsbyrået Experian. I tillegg til den begrensede kredittsjekken som Lendo foretar, vil bankene som mottar din lånesøknad også foreta en egen fullstendig kredittsjekk. Gjenpartsbrevet sendes til deg pr post. Dersom banken har mulighet til dette, vil gjenpartsbrevet sendes elektronisk til deg via e-post eller SMS.

 1. d) Informasjon fra andre kilder

Vi kan fra tid til annen også ta imot og behandle personopplysninger fra andre kilder, som f eks: annonsenettverk, kunder, tilbydere av målingsverktøy eller andre parter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktiviteten, dine preferanser eller for å forbedre eller personalisere tjenesten.

 1. Hva brukes opplysningene til?

Lendo.no behandler personopplysninger om deg for å behandle og formidle din søknad. Vi behandler også ovennevnte informasjon til følgende formål:

 • For å drifte tjenesten
 • For å sikkerhetsstille kjennskap til tjenesten
 • For å personalisere og forbedre din opplevelse av tjenesten
 • For å sende deg varslinger og meldinger via post, telefon, elektronisk kommunikasjon (som SMS eller e-post) eller på annen måte, inkludert å sende deg markedsføring av våre produkter og tjenester
 • For å informere deg om våre oppdateringer av tjenesten og brukervilkårene
 • For å forbedre og utvikle tjenesten og nye tjenester og produkter, samt å analyser din bruk av tjenesten
 • For å sikkerstille den tekniske funksjonaliteten i tjenesten
 • For å forhindre bruk av tjenesten i strid med brukervilkårene for tjenesten og for å forebygge og utrede misbruk av tjenesten
 • Og for å oppfylle forpliktelser i henhold til gjeldende lover og regler.

Vi kan bruke, lagre og dele din informasjon som svar på rettslige påbud (f eks husransakelser, rettslige avgjørelser, stevninger eller tilsvarende), eller når det er nødvendig for å oppdage og forhindre kriminell aktivitet. Dette gjør vi for at vi skal kunne beskytte oss, deg og andre brukere. Det kan innebære at lagringen skjer som en del i en undersøkelse om vi tror at dette kreves i henhold til lov. Informasjonen som vi oppbevarer om deg når du bruker tjenesten kan brukes og lagres for en lengre periode enn hva som kreves ifht øvrige formål når informasjonen er gjenstand for rettslige henvendelser, plikt etter loven,

Informasjonen gjør også at vi kan levere digitale annonsekampanjer tilpasset den enkelte bruker på tvers av Schibsted Media Groups ulike tjenester. Personopplysninger vi samler inn i forbindelse med bruk av våre tjenester, lagres i en sentral lagringsenhet for å kunne følge og forstå aktiviteten på tvers av Schibsteds selskaper i relasjon til de øvrige formålene.

 1. Samtykke

Gjennom å akseptere vilkårene for tjenesten samtykker du i at:

 • Behandling av dine personopplysninger skjer i samsvar med denne personvernerklæring
 • Vi eller selskap i Schibsted Media Group kan sende direktemarkedsføring til deg, f eks via post, telefon, elektronisk kommunikasjon (slik som sms eller e-post) eller på annen måte. Du kan når som helst reservere deg mot ytterligere tilbud.
 • At vi, samt våre søsterselskap i Personal Finance AS, har rett til å kontinuerlig sende ut nyhetsbrev med informasjon om nye tjenester eller tilbud fra Lendo AS, andre selskap i Schibsted Media Group samt våre samarbeidspartnere til din opplyste e-postadresse. Om du ikke lenger ønsker å motta slike nyhetsbrev kan du vår som helst avslutte denne tjenesten gjennom å klikke på lenken som vedlegges i samtlige nyhetsbrev.
 1. Sletting og korrigering av personopplysninger

Dine personopplysninger lagres ikke lengre enn hva som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Personopplysningene slettes anonymiseres/slettes/arkiveres fortløpende når de ikke lenger er relevante for de formål som de er blitt innsamlet.

Du har rett til, i henhold til gjeldende lovgivning, å etterspørre en såkalt registerutskrift med informasjon om hvilke personopplysninger om deg som vi behandler. Du har rett til denne informasjonen kostnadsfritt og du trenger ikke oppgi noen grunn for henvendelsen. Du har også rett til å når som helst begjære at vi enten retter, blokkerer eller sletter personopplysninger som er feilaktige. I det tilfelle der vi er forpliktet i henhold til lov å lagre dine opplysninger, kan opplysningene bare blokkeres.

 1. Om Schibsteds personvernombud

Schibsted Media Group har utnevnt et eget personvernombud som oppgave er å påse at all behandling av personopplysninger i virksomheten foregår i henhold til gjeldende lover og regler, samt å drive opplæring internt i virksomheten om behandling av personopplysninger. Ordningen er initiert av Datatilsynet for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Du kan lese mer om ordningen på Datatilsynets nettsider.

 1. Endringer i personvernerklæringen

Om vi gjøre endringer i denne personvernerklæringen kommer vi til å informere deg gjennom å publisere den oppdaterte versjonen på våre nettsider.

Om endringene anses som vesentlige, vil vi også informere deg på passende måte og om det er påkrevet, be om ditt samtykke.

 

Lukk